FysioKlein Ons team

 

Het team van FysioKlein bestaat uit ervaren specialisten op het gebied van onder meer sportrevalidatie, medical taping, houdingsgerelateerde klachten, manuele therapie en dry needling.

Jochem_Jochem_Klein_Fystiotherapie

Jochem Klein

Mijn naam is Jochem Klein, geboren in 1979. In 2003 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en na mijn studie ben ik vijf jaar werkzaam geweest bij een vooraanstaande sportfysiotherapiepraktijk in Leiden. Daarna ben ik anderhalf jaar werkzaam geweest in het Bronovo ziekenhuis, om intern een sportrevalidatie-afdeling op te zetten. Tussen mei 2009 en maart 2011 heb ik voor het SMC Rijnland gewerkt. Van deze verschillende praktijkervaringen heb ik het beste samengebracht in Fysioklein.

In de loop van de afgelopen jaren heb ik me verder ontwikkeld en ben ik inmiddels vice-voorzitter in het voet- en enkelnetwerk Leiden. In de praktijk hou ik me bezig met het reilen en zeilen van onze praktijken en behandel ik mensen met allerhande klachten. Vaak maak ik in de behandeling gebruik van dry needling of shockwave therapie. Wij proberen de beste zorg te leveren en dat doen wij samen met u: van Blessure naar Beter.

Hester_Jochem_Klein_Fystiotherapie
Hester van Griethuizen

Mijn naam is Hester van Griethuizen en ik ben in 2003 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Thim van der Laan. Ik ben aan het werk gegaan bij een gerenommeerde praktijk in Leiden. Bij dit bedrijf was Jochem lange tijd mijn collega en met deze ervaring in het achterhoofd, hebben we besloten “Jochem Klein Fysiotherapie” om te bouwen naar “Fysioklein” en samen voort te zetten.

De afgelopen jaren heb ik kennis gemaakt met allerhande klachten. Van acute pijnklachten tot aan langdurige revalidatie trajecten na operaties, van werk gerelateerde klachten en sportblessure tot klachten bij chronische aandoeningen. In de afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in schouder- en knieklachten en ben ik lid van het Rijnland Knie Netwerk. Verder heb ik mij verdiept in chronische ziekte: artrose, hartklachten en diabetes. Samen met collega’s hebben we beweegprogramma’s gemaakt om deze patiënten zo goed mogelijk te kunnen behandelen.

Naast patiëntenzorg heb ik veel plezier in het geven van sportlessen en motiveren tot bewegen, coachen en begeleiden naar sportieve doelen. Met de aanleg van de beweegroute achter ons pand is voor mij een wens in vervulling gegaan! Bewegen speelt in mijn leven een grote rol. Fietsen, hardlopen zwemmen, buitenspelen. Samenwerken met de sportschool en participeren in de activiteiten die zij organiseren, vind ik geweldig. Ook voor mij geldt: bewegen is leven! Ik hoop mijn enthousiasme voor sport en bewegen naar u over te brengen.

 

Djim_Jochem_Klein_Fystiotherapie

Djim Kromhout

Ik ben Djim Kromhout (30 jaar) en ik ben in 2013 afgestudeerd aan de Hogeschool Leiden. Voor mijn opleiding fysiotherapie heb ik ook een sportopleiding gedaan, het CIOS in Haarlem. Hierdoor heb ik veel affiniteit met sport en heb ik veel ervaring in het trainen met mensen.

Tijdens de therapie heeft training en oefenen dan ook groot aandeel. Samen met patiënten probeer ik dit zo goed mogelijk in te passen in het dagelijks leven. Zo blijft de motivatie om oefeningen te doen het hoogst. Natuurlijk is bewegen een van de belangrijkste dingen voor een gezond lichaam!

Na mijn afstuderen heb ik verschillende cursussen gedaan om mij te verdiepen in blessures/ziektebeelden, onderzoek en behandelmogelijkheden. Zo heb ik een cursus dry needling, echografie en fysiotherapie bij diabetes gedaan. Op dit moment ben ik mij aan het verdiepen in heup en liesklachten. Verder houd ik mij bezig met het contact van sportverenigingen en het opzetten van een sportnetwerk in de buurt van de praktijk. Ook ben ik actief in het verzorgingshuis Rhijndael in Koudekerk.

 

Mariska_Jochem_Klein_Fystiotherapie
Mariska van der Ven

Mijn naam is Mariska van der Ven en ik ben in 2004 afgestudeerd als fysiotherapeute. Ik werk al ruim 15 jaar als sportinstructrice en sportmasseuse en ben sinds april 2012 het team van FysioKlein komen versterken. Hiervoor ben ik werkzaam geweest in verscheidene fysiotherapie praktijken, ziekenhuizen en multi-disciplinaire teams. Naast sportblessures concentreer ik me op het begeleiden van mensen m.b.t. gezonde voeding, zorg voor en na een zwangerschap en psychosomatische klachten. Voor FysioKlein ben ik werkzaam als zzp-er en daarnaast word ik ook nog door andere partijen ingehuurd.

 

Miriam_Hockx_Fysio_Klein_Fysiotherapie

Miriam Hockx

Mijn naam is Miriam Hockx en ik ben in 2003, samen met Jochem, afgestudeerd in Leiden. Omdat ik me verder wilde verdiepen in m.n. de trainingskant van ons vak, heb ik daarna in Utrecht de driejarige master sportfysiotherapie gevolgd. 12,5 jaar werkte ik met veel plezier in de grootste praktijk van Alphen a/d Rijn, maar langzamerhand kreeg ik zin in iets anders. In iets kleins ook vooral en na de nodige toevalligheden is dat natuurlijk nog veel preciezer gelukt dan ik had gedacht!

Behalve in het register voor sportfysiotherapeuten vind je me ook in het register voor Runningtherapeuten (hardlooptrainers voor mensen met psychische klachten), in het netwerk van YVLO-ZwangerFit® trainer/coaches en op de lijst van bekkentherapeuten volgens de methode van Cecile Röst. Naast patiëntenzorg en training geven hou ik mij bezig met onderwijs, ben ik voorzitter/initiatiefnemer van DiastaseNetwerk Nederland (www.diastase.info), runnen mijn man en ik een gezinnetje met 3 schoolgaande kinderen en heb ik ‘last but definitely not least’ 3x in de week een heerlijke hardloopafspraak met mezelf.

Voor FysioKlein ben ik werkzaam als zzp-er en daarnaast word ik ook nog door andere partijen ingehuurd.

 

Robin-van-der-Jagt_Fysio_Klein_Fysiotherapie

Robin van der Jagt

Mijn naam is Robin van der Jagt. In 2014 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Voordat ik begon aan mijn studie tot fysiotherapeut heb ik een sportopleiding in Alphen aan den Rijn/Gouda afgerond. Aansluitend na mijn studie fysiotherapie ben ik twee jaar werkzaam geweest in een vooraanstaande fysiotherapie praktijk in Nieuw-Vennep. Ik miste echter het kleinschalige en dorpsgevoel wat ik hier bij Fysioklein helemaal heb gevonden!

De afgelopen jaren ben ik mij naast de “algemene” klachten meer gaan specialiseren in voet-/enkel- en onderbeen klachten en neem ik deel aan het voet- en enkelnetwerk Leiden. Ik ben er van overtuigd dat je altijd verder moet kijken dan alleen de klacht en zal daardoor ook altijd in de hele “keten” werken.

Naast mijn werk ben in onder andere bezig met hardlopen (trailrunning), obstacle runs, tennis, voetbal kijken en mijn gezin.

 

Mireille-le-Rutte_Kinderfysiotherapie_FysioKlein_HazerswoudeMireille le Rutte

Mijn naam is Mireille le Rutte, in 2004 ben ik op Hogeschool Leiden afgestudeerd als fysiotherapeut.  Na een tijdje werken merkte ik dat ik mij verder wilde verdiepen in de motorische ontwikkeling en het behandelen van kinderen. Daarom ben ik de Master Kinderfysiotherapie gaan volgen in Utrecht. Sinds 2010 werk ik als kinderfysiotherapeut in een particuliere praktijk. Na verschillende cursussen op het gebied van baby’s, peuters en kinderen met een motorische achterstand, kwam ik toch steeds meer kinderen tegen met sportgerelateerde en orthopedische klachten. Dit heeft mij doen besluiten ook de Master Sportfysiotherapie in Amersfoort te volgen. Sinds 2014 ben ik ook geregistreerd sportfysiotherapeut.

Ik vind het leuk om te zien dat kinderen na een behandelperiode een sprong vooruit hebben gemaakt, en meer plezier hebben gekregen in het bewegen. Heeft uw kind problemen met bewegen of mist hij het plezier in bewegen? Dan kan ik jullie helpen dit plezier weer te vinden!


Deel dit: