• Behandelingen

Fysioklein biedt u veel specialismen onder één dak.

Onze professionele fysiotherapeuten zijn allemaal specialist in bewegen, maar brengen ook ieder hun eigen specialisme mee. Zo helpen we u naar een goed en spoedig herstel.

 • Algemene fysiotherapie.
 • Dry needling
 • Shockwave therapie
 • Revalidatie na chirurgische ingreep.
 • Revalidatie na Covid-19 (zonder ziekenhuis opname)
 • Beweegprogramma Obesitas.
 • Beweegprogramma Diabetes type 2.
 • Beweegprogramma Hart- en vaatziekten (CVRM).
 • Beweegprogramma Artrose
 • Leefstijlcoaching (Gecombineerde Leefstijl Interventie)
 • Online fysiotherapie
 • Ontspannings en sportmassage

Dry needling

Bij dry needling wordt een spier aangeprikt met een naald. De naald is droog; er komt geen vloeistof aan te pas. Met dry needling kan een spier snel en langdurig ontspannen en kan er vervolgens gewerkt worden aan een goed bewegen.

Shockwave therapie

Shockwave therapie is een behandeltechniek met schokgolven. Shockwave therapie stimuleert de zelfhelende werking van het lichaam. Het wordt voornamelijk gebruikt bij peesklachten. Na shockwave behandeling volgen oefeningen om de pees te versterken.

Sportfysiotherapie: voor de sporters
Wij hebben sportfysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in sport en klachten die hier soms bij naar voren komen. Uitgangspunt van behandeling is dat de sporter zijn of haar sport weer probleemloos kan uitoefenen. Iedere sport is net weer even anders en daar houden wij rekening mee. De behandeling volgt na een sportanalyse en de uitkomst van het onderzoek. Voorbeelden van behandelingen sportfysiotherapie zijn: oefentherapie, uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie, lenigheid en snelheid. Verderop in de behandeling ligt de nadruk op sport specifieke aspecten die maken dat de sporter weer zelfstandig verder kan. 

Revalidatie: na operatie, ongeval of ziekenhuisopname

Wij zijn gespecialiseerd in goed en zorgvuldig herstel na een ongeval, een ziekenhuisopname of een operatie. Dit soort trajecten vragen geduld, doorzettingsvermogen en energie om weer beter te worden. Onze fysiotherapeuten werken samen met nu naar een goed herstel: door de juiste behandeling, door met u te praten én door u te motiveren. Natuurlijk onderhouden wij ook contact met uw arts en/of collega-fysiotherapeuten uit bijvoorbeeld het ziekenhuis.

Revalidatie na Covid-19 (zonder ziekenhuisopname)

Heeft u een periode van Covid-19 doorgemaakt en heeft u nog problemen bij uw functioneren thuis, op werk of tijdens sport? Wij bieden een individueel programma aan om samen met u te werken aan het oppakken van u normale activiteiten. Tijdens dit programma van 12 weken begeleiden we u in de sportzaal om de conditie te verbeteren en geven we adviezen en coachen we u om thuis ook op een veilige en zinvolle manier activiteiten op te bouwen. Tijdens dit programma houden we o.a. uw zuurstof gehalte in het bloed bij en maken we gebruik van een stappenteller om uw activiteiten patroon thuis in de gaten te houden.

We werken ook samen met Sport2Bfit in de vorm van het Back2fit programma voor revalidatie bij minder heftige klachten na een periode Covid-19. 

Beweegprogramma Obesitas

Heeft u overgewicht of obesitas en weet u niet waar u moet beginnen om weer fitter te worden? Dan is ons beweegprogramma een eerste stap om onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten weer actiever te worden. In drie maanden tijd leert u niet alleen meer over gezond bewegen, maar motiveren wij u ook om dit in uw leefstijl in te passen. Juist na het programma. Bent u benieuwd of dit beweegprogramma bij u past? Neem gerust contact met ons op of lees eerst rustig de folder door.

Beweegprogramma Diabetes type 2

Heeft u diabetes of van uw arts begrepen dat u een verhoogd risico hebt om diabetes te krijgen? Dan past is dit beweegprogramma wellicht goed bij u. In drie maanden tijd gaat u samen met een van onze fysiotherapeuten aan de slag. Na deze periode bent u niet alleen fitter, maar kunt u zelf blijven werken aan uw gezondheid. Wilt u meer weten? Lees dan onze folder rustig door of neem contact met ons op.

Beweegprogramma Hart- en vaatziekten (CVRM)

Ons beweegprogramma CVRM is voor mensen met (verhoogd risico op) hart- en vaatziekten. Juist voor u is voldoende beweging erg belangrijk. Het is doel is dan ook om vertrouwen in uw lijf te krijgen en motivatie te voelen om weer actief te worden. U leert in drie maanden tijd samen met de fysiotherapeut uw activiteiten weer op te bouwen en reële  persoonlijke doelen voor de toekomst te maken. Wilt u meer weten? lees dan de folder rustig door of neem contact met ons op.

Online Fysiotherapie

Door de corona epidemie hebben wij er voor gekozen om te starten met online fysiotherapie.

Wij doen dit via PhysiTrack waardoor een privacy bestendige verbinding gemaakt kan worden om te beeldbellen, oefenschema’s op te stellen en de voortgang van de behandeling te kunnen monitoren.

Als u een afspraak heeft gemaakt, telefonisch of via de mail, om een online intake of behandeling te krijgen dan kunt u onderstaand stappenplan volgen om verbinding te maken.

 • U krijgt een bericht in uw mailbox met een link zodat u de PhysiApp kunt downloaden en een inlogcode
 • Download de app op uw smartphone of tablet, of ga naar de website
 • Zorg daarna dat u op de tijd van de afspraak de app opent  of naar de website gaat
 • Op die manier kunnen wij u via PhysiTrack bellen, u hoeft alleen op te nemen

Als u nog niet uw BSN heeft doorgegeven bij de aanmelding, houdt dan ID bewijs bij de hand tijdens uw online afspraak.

Na de eerste behandeling via PhysiTrack kunt u eventuele oefeningen, vragenlijsten of informatie over uw klacht terug vinden in de PhysiApp of op uw account op de website.

Uw fysiotherapeut geeft u hier verder uitleg over.