• Behandelingen

Fysioklein biedt u veel specialismen onder één dak.

Onze professionele fysiotherapeuten zijn allemaal specialist in bewegen, maar brengen ook ieder hun eigen specialisme mee. Zo helpen we u naar een goed en spoedig herstel.

  • Fysiotherapie.
  • Sportfysiotherapie.
  • Revalidatie.
  • Manuele therapie.
  • Bekkenfysiotherapie.
  • Kaakfysiotherapie.
  • Beweegprogramma Obesitas.
  • Beweegprogramma Diabetes type 2.
  • Beweegprogramma Hart- en vaatziekten (CVRM).

Fysiotherapie: deskundig en op maat

Iedere fysiotherapeut bij Fysioklein is deskundig op het gebied van houding en beweging. Afhankelijk van uw klacht kiest de fysiotherapeut samen met u welke behandeling het beste past. Voorbeelden van behandelingen fysiotherapie zijn: uitvoeren van technieken (mobiliseren) om een pijnlijk gewricht beter te laten bewegen, gerichte oefentherapie (thuis of bij ons op de praktijk), massage om spieren met teveel spanning te ontspannen en doorbloeding te verbeteren, dry needling of shockwave therapie.

Dry needling

Bij dry needling wordt een spier aangeprikt met een naald. De naald is droog; er komt geen vloeistof aan te pas. Met dry needling kan een spier snel en langdurig ontspannen en kan er vervolgens gewerkt worden aan een goed bewegen.

Shockwave therapie

Shockwave therapie is een behandeltechniek met schokgolven. Shockwave therapie stimuleert de zelfhelende werking van het lichaam. Het wordt voornamelijk gebruikt bij peesklachten. Na shockwave behandeling volgen oefeningen om de pees te versterken.

Sportfysiotherapie: voor de sporters

Wij hebben sportfysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in sport en klachten die hier soms bij naar voren komen. Uitgangspunt van behandeling is dat de sporter zijn of haar sport weer probleemloos kan uitoefenen. Iedere sport is net weer even anders en daar houden wij rekening mee. De behandeling volgt na een sportanalyse en de uitkomst van het onderzoek. Voorbeelden van behandelingen sportfysiotherapie zijn: oefentherapie, uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie, lenigheid en snelheid. Verderop in de behandeling ligt de nadruk op sport specifieke aspecten die maken dat de sporter weer zelfstandig verder kan.

Revalidatie: na operatie, ongeval of ziekenhuisopname

Wij zijn gespecialiseerd in goed en zorgvuldig herstel na een ongeval, een ziekenhuisopname of een operatie. Dit soort trajecten vragen geduld, doorzettingsvermogen en energie om weer beter te worden. Onze fysiotherapeuten werken samen met nu naar een goed herstel: door de juiste behandeling, door met u te praten én door u te motiveren. Natuurlijk onderhouden wij ook contact met uw arts en/of collega-fysiotherapeuten uit bijvoorbeeld het ziekenhuis.

Manuele therapie: veelgebruikt voor de wervelkolom.

Manuele therapie is het specialisme van het onderzoek en de behandeling van de wervelkolom en gewrichten in de armen en benen. De manuele therapeut biedt u speciale technieken voor de behandeling van gewrichten, spieren en zenuwstructuren. Vaak geeft manuele therapie relatief snelle pijnvermindering. Bij Fysioklein kijken we verder dan uw klacht. Want om de klachten in de toekomst voor te zijn is het belangrijk om te achterhalen waardoor klachten zijn ontstaan of steeds terug komen.

Fysiotherapie bij klachten aan het bekken

Bekkenklachten zijn heel vervelend en komen veel voor tijdens of na de zwangerschap. Een bekende die u vast kent is: bekkeninstabiliteit. Door de zwangerschap verandert er een hoop in een vrouwenlichaam waardoor klachten ontstaan waar de fysiotherapeut in kan ondersteunen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeut op het gebied van het bekken helpen u om de pijn te verminderen en om na de zwangerschap uw lichaam weer te helpen herstellen.

Fysiotherapie bij klachten aan de kaak.

Een relatief onbekend vakgebied binnen fysiotherapie is het behandelen van kaakklachten. Last van de kaak kan vele oorzaken hebben. Bijvoorbeeld tandenknarsen en klemmen van de kaak, overmatig kauwgom gebruik en nagelbijten of een slecht of onvolledig gebit. Ook stress kan een bepalende rol spelen bij het ontstaan van overbelasting van de kaakspieren. Onze gespecialiseerde fysiotherapeut kan u hiervoor behandelen, uitleggen hoe u uw kaak kunt ontlasten en oefeningen geven die u thuis kunt doen.

Beweegprogramma Obesitas

Heeft u overgewicht of obesitas en weet u niet waar u moet beginnen om weer fitter te worden? Dan is ons beweegprogramma een eerste stap om onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten weer actiever te worden. In drie maanden tijd leert u niet alleen meer over gezond bewegen, maar motiveren wij u ook om dit in uw leefstijl in te passen. Juist na het programma. Bent u benieuwd of dit beweegprogramma bij u past? Neem gerust contact met ons op of lees eerst rustig de folder door.

Beweegprogramma Diabetes type 2

Heeft u diabetes of van uw arts begrepen dat u een verhoogd risico hebt om diabetes te krijgen? Dan past is dit beweegprogramma wellicht goed bij u. In drie maanden tijd gaat u samen met een van onze fysiotherapeuten aan de slag. Na deze periode bent u niet alleen fitter, maar kunt u zelf blijven werken aan uw gezondheid. Wilt u meer weten? Lees dan onze folder rustig door of neem contact met ons op.

Beweegprogramma Hart- en vaatziekten (CVRM)

Ons beweegprogramma CVRM is voor mensen met (verhoogd risico op) hart- en vaatziekten. Juist voor u is voldoende beweging erg belangrijk. Het is doel is dan ook om vertrouwen in uw lijf te krijgen en motivatie te voelen om weer actief te worden. U leert in drie maanden tijd samen met de fysiotherapeut uw activiteiten weer op te bouwen en reële  persoonlijke doelen voor de toekomst te maken. Wilt u meer weten? lees dan de folder rustig door of neem contact met ons op.