Manuele therapie

Manuele therapie is het specialisme van het onderzoek en de behandeling van de wervelkolom en gewrichten in de armen en benen. Hiervoor heeft de manueel therapeut specifieke technieken voor de behandeling van gewrichten, spieren en zenuwstructuren. Een manueel therapeut hersteld onder andere bewegingsbeperking (dit kan  samen gaan  met een hoorbare ‘klik’) en stabiliseert een instabiel gewricht door middel van specifieke training. Het heeft twee voorname doelen: het beter laten functioneren van de gewrichten en het verbeteren van de houding en bewegingen (samen is dit biomechanica). Hierdoor kunnen klachten  niet alleen verholpen, maar ook voorkomen worden.

Snelle pijnvermindering

Vaak kan manuele therapie leiden tot relatief snelle pijnvermindering. Bij FysioKlein wordt uiteraard gekeken naar een oplossing van de klachten op dat moment.  Daarnaast wordt er ook gekeken waarom de klachten zijn ontstaan en in sommige gevallen blijven terugkomen. Er zijn veel factoren die hier invloed op hebben. Soms ligt die oorzaak bijvoorbeeld  in een gewoontehouding, of zit het probleem niet op de plaats waar u pijn ervaart, maar is het onderdeel van een groter geheel. Zo wordt er voor iedere klacht een specifiek plan gemaakt, wat zeker niet alleen bestaat uit ‘kraken’ van gewrichten.

Rugklachten?

Een heel bekend voorbeeld van klachten waarmee u bij de manueel therapeut terecht kunt zijn rugklachten. Heeft u bijvoorbeeld last van uw onderrug en beperkt dit u in uw dagelijkse bezigheden? Bij FysioKlein worden deze klachten niet alleen verholpen, door een specifiek en persoonlijk behandelplan kunt u ook zorgen dat deze klachten in de toekomst voorkomen worden.

Maak direct een afspraak bij FysioKlein.

 

NVMT Animatiefilm Manuele Therapie

In deze korte animatiefilm geeft de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT) voorlichting over manuele therapie en wat het kan betekenen voor de patiënt.


Deel dit: