• Nieuws

Start les op de beweegroute

De les op de beweegroute gaat per juli weer starten en wel op dinsdag 6 juli om 13.00. De les vindt plaats achter het pand aan het Frederik van Eedenplein onder leiding van een fysiotherapeut van FysioKlein. De les is voor iedereen toegankelijk, duurt 30 minuten, is gratis en aanmelden hoeft niet! Kom bewegen en neem je buurman of vrouw mee!

Leefstijl coaching

Al voor de komst van Corona kwam het onderwerp leefstijl en preventie steeds vaker op de agenda van de gezondheidszorg. Corona heeft ons nog eens bewust gemaakt dat een gezond lijf meer aan kan. In Nederland zijn er echter steeds meer mensen met overgewicht, steeds meer mensen met chronische aandoeningen en lijken burn-out klachten aan de orde van de dag. Hoe krijg of behoud je een gezond lijf?

Hiervoor is een programma ontwikkeld; gecombineerde leefstijl interventie,  afgekort GLI. Dit is een programma waarbij een cliënt twee jaar begeleid wordt bij het verbeteren van de leefstijl. Aan de orde komt bewegen, voeding, slaap, stress en ontspanning. Het programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering en maakt geen aanspraak op het eigen risico. Verwijzing van de huisarts is hier noodzakelijk.

Hester heeft de scholing tot leefstijlcoach afgerond en is nu aan de gang met het opzetten het GLI programma voor de regio Rijnwoude. We hopen januari van start te kunnen met de eerste GLI groep.

Mocht je vòòr die tijd vragen hebben over je leefstijl of heb je klachten die je kan koppelen aan je leefstijl, maak een afspraak, dan kunnen we nu al aan de gang. Deze behandelingen vallen onder het aanvullende pakket.

[WD_FB id=”1″]