Acute knieblessure: binnen 1 week terecht bij het Rijnland KnieNetwerk

Geplaatst op 11-06-2018 om 12:57

Met een acute knieblessure kan je nu binnen 1 week terecht bij het Rijnland KnieNetwerk.
Locatie: Leiden, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn

Acute knieklachten kunnen nu al binnen 1 week gezien worden door de orthopeed. Hier hebben de orthopeden van het Alrijne ziekenhuis (aangesloten bij het Rijnland KnieNetwerk) meerdere spreekuren in de week voor vrijgemaakt.

Tijdens het sporten gaat het fout; je verdraait je knie en voelt gelijk dat het mis is. Hoe nu verder? Orthopeed Joris Jansen van het Alrijne ziekenhuis vertelt: ‘vaak gaat het om relatief jonge sporters die een acute knieblessure oplopen, zoals bijvoorbeeld beschadiging van de kniebanden, meniscussen en/of kraakbeen. Bij deze groep is het belangrijk dat er snel een diagnose gesteld kan worden en dat er gelijk gericht een behandeling kan worden gestart. Wij kunnen deze patiënten nu binnen 1 week zien doordat wij een aantal speciale spreekuren voor de acute knieblessure hebben ingeroosterd.
Daarnaast hebben we ook onze wachttijden voor operaties, zoals de voorste kruisband reconstructie en de kijkoperatie, terug weten te brengen tot minder dan 4 weken. Dit alles is mogelijk door de verdere specialisatie binnen het Alrijne ziekenhuis, waardoor meer plek
beschikbaar is gekomen voor dagbehandelingen op locatie Leiden.’

Dit is goed nieuws voor onze kniepatiënten, want zij kunnen hierdoor met veel minder wachttijd sneller aan hun herstel en terugkeer in de sport gaan werken.

Voor algemene vragen over knieklachten kun je terecht bij een van onze fysiotherapiecentra van het Rijnland KnieNetwerk (www.rijnlandknienetwerk.nl).

Rijnland Knienetwerk
Het Rijnland knienetwerk is een initiatief van de orthopeden van het Alrijne Ziekenhuis en
fysiotherapiepraktijken in de regio van het ziekenhuis. Door samen te werken kunnen we sneller en effectiever handelen bij knieklachten.
Het Rijnland KnieNetwerk biedt een totaalpakket van diagnose, behandeling tot terugkeer in de sport bij verschillende knieklachten. De intensieve samenwerking tussen betrokken disciplines zorgt voor een betere afstemming van de behandeling.

Deel dit: