Cursus babymassage

Geplaatst op 03-02-2017 om 16:25

Babymassage is een leuke manier van contact maken met je baby. Het is een liefdevolle manier om je baby én de lichaamstaal van je baby, beter te leren kennen en begrijpen.

Alle baby’s hebben behoefte aan warmte en geborgenheid van hun ouders. Ook jij als ouder van een jonge baby, zal de afgelopen periode ervaren hebben hoe fijn het is om je kind dicht bij je te voelen. Baby’s leren al vroeg de geur, de stem en de handen van hun ouders kennen. Babymassage kan een middel zijn om meer vertrouwd te raken met uw kind.

Deze praktische en eenvoudige massage werkt rustgevend bij darmkrampjes, overgevoeligheid, onrustige baby’s en baby’s die zich overstrekken. Babymassage is ontspannend voor ouder en kind. Het stimuleert de zintuigen, bevordert de doorbloeding van de huid en stimuleert de motorische en emotionele ontwikkeling van het kind. Baby’s die vanaf het begin geknuffeld en gekoesterd worden, groeien ook beter.

Naast het geven van geborgenheid en ontspanning, is het vertrouwd raken met de basistechnieken van de babymassage een doel op zich.

Doelen die bereikt worden met babymassage zijn:

 • Bevorderen van ontspanning en rust
 • Verbeteren van het lichaamsbewustzijn
 • Verbeteren van de motoriek van je kindje
 • Ontwikkelen van tastzin, de huid is een belangrijk zintuig
 • Intensiveren van de relatie met je kindje
 • Bevorderen van de doorbloeding, ademhaling, het slaappatroon en het immuunsysteem.
 • De lessen babymassage zijn bestemd voor ouders met een baby vanaf ongeveer 6 weken tot 8 maanden. Je leert hoe je zelf thuis kunt masseren en krijgt tips hoe je je baby het best kunt benaderen, oppakken en dragen. Elke les wordt een thema naar keuze behandeld, hierbij is tijd en ruimte voor eigen inbreng en vragen.

  De cursus bestaat uit 4 lessen van 5 kwartier en wordt in groepsverband gegeven (maximaal 5 baby’s) door onze geregistreerde kinderfysiotherapeute. Start diverse keren per jaar.

  Kosten
  De kosten voor de cursus zijn 95 euro. Dit is inclusief koffie of thee en informatie op papier.

  Inschrijven
  Het aanmeldformulier vind je hier.

  Deel dit: