FysioKlein organiseert cursus functionele training voor ouderen

Geplaatst op 02-08-2016 om 12:41

Medio september start bij FysioKlein de cursus functionele training voor ouderen. De nadruk ligt op het oefenen van dagelijkse activiteiten die vanzelfsprekend lijken, maar dat voor de ouder wordende mensen soms niet meer zijn. Denk aan traplopen, opstaan uit de stoel, boodschappen doen, de ramen wassen of een blokje om. Weet u van uzelf dat u moeite heeft met zulke activiteiten? Geef u dan op! Vermoedt u dat uw ouders hier moeite mee hebben? Of uw buren? Maak ze enthousiast! De cursus is ontwikkeld door Hogeschool Leiden en TNO, en wordt gegeven in samenwerking met de studenten van de Hogeschool Leiden en de Buurtsportcoach Rijnwoude.

Een op u afgestemde cursus

De cursus duurt in totaal drie maanden waarbij 1 keer per week een training plaatsvindt. Dat bestaat uit een uur fysieke training samen met andere ouderen en een gezellig kopje koffie na afloop in onze koffiehoek. De cursus start met een inspiratieles waar de deelnemers kunnen meemaken wat de lessen in gaan houden. Daarna kan de deelnemer beslissen of hij of zij mee wil doen met de gehele cursus. De deelnemers zullen vervolgens een intakegesprek en een aantal testen ondergaan. Zo brengen we in kaart wat de goede vaardigheden en minder goede vaardigheden zijn. Naar aanleiding hiervan zal de inhoud van de cursus persoonlijk worden ingevuld.

De kosten voor de cursus zijn 150 euro. Als u verzekerd bent bij Z&Z en een aanvullend pakket heeft, vergoedt Z&Z een deel van de kosten. Bel hiervoor de verzekeraar.

Wie, wat, waar?

Wie: Ouderen die moeite hebben met dagelijkse activiteiten. Zoals traplopen, boodschappen doen, de ramen wassen of opstaan uit de stoel.

Wat:
1 keer per week, 1 uur fysieke training samen met andere ouderen. Inclusief intakegesprek en motorische testen.

Duur: 3 maanden.

Waar: Frederik van Eedenplein 4, ‘het oude gemeentehuis’, Hazerswoude Rijndijk.

Wanneer: Medio september.

Kosten: 150 euro, kan deels vergoed worden door Z&Z.

Info en aanmelden ter plekke bij de balie of per telefoon 071-2032056

Wij zullen u op de hoogte houden over datum en tijden

Graag tot ziens!

Team Fysioklein en de studenten van de Hogeschool Leiden

Deel dit: