Over vergoeding van behandelingen fysiotherapie bij artrose heup en knie

Geplaatst op 25-04-2018 om 08:16

Er komen bij ons veel vragen binnen over hoe het nu zit met de vergoeding van de behandelingen fysiotherapie bij artrose heup of knie. Dus zetten we het even op een rijtje:

Per 1 januari 2018 wordt fysiotherapie bij artrose heup of knie OP VERWIJZING van een specialist of huisarts vergoed vanuit het basispakket. Er kunnen maximaal 12 behandelingen vergoed worden uit het basispakket. Omdat de behandelingen uit het basispakket vergoed worden, geldt het eigen risico. Daarentegen blijven behandelingen uit het aanvullende pakket gespaard en kunnen voor andere klachten worden ingezet. Ook kunt u wanneer dit nodig is, in overleg met de fysiotherapeut, de behandeling voor knie of heup ook nog even voortzetten vanuit de aanvullende verzekering

Wanneer u geopereerd bent en een nieuwe knie of heup heeft gekregen, worden de eerste 20 behandelingen fysiotherapie uit het aanvullende pakket gehaald. Wanneer het aanvullende pakket niet toereikend is, kunt u voor de behandelingen waar u niet aanvullend voor verzekerd bent, een rekening verwachten. Na 20 behandelingen wordt het basispakket aangesproken. Hiervoor geldt dan weer het eigen risico. Wellicht heeft u dit bedrag met de operatie en bezoek aan de specialist toch al moeten betalen.

Heeft u knie- of heupklachten en bent u nog niet bij de specialist of huisarts geweest, dan bent u ook welkom bij de fysiotherapeut. Na een intake en onderzoek vindt overleg plaats of een bezoek aan de specialist of huisarts toch raadzaam is of dat de fysiotherapie behandeling direct kan worden gestart. Dan wordt er vanuit het aanvullende pakket vergoed en maakt u samen met de fysiotherapeut een behandelplan waarin het verwachte aantal behandelingen wordt besproken. Zo voorkomt u onverwachte rekeningen.

Deel dit: