• Onze werkwijze

Onze fysiotherapeuten helpen u graag op weg naar een goed herstel. Natuurlijk behandelen wij u met de grootste zorg: vanaf uw aanmelding bij Fysioklein tot en met de dag dat uw behandeling is afgerond. Hier leest u hoe wij onze zorg professioneel en in logische stappen hebben ingericht. Zo weet u precies waar u aan toe bent wanneer u bij ons in behandeling komt voor fysiotherapie.

Aanmelden

Via onze website, via 071 – 203 20 56  of aan de balie kunt u eenvoudig en snel een afspraak met een fysiotherapeut maken. De afspraak kunt u maken met of zonder verwijzing van een arts.

Bij de eerste afspraak met een van onze fysiotherapeuten is het belangrijk dat u het volgende meeneemt:

  • een identiteitsbewijs (ID-kaart, rijbewijs of paspoort);
  • de verwijzing van een arts (wanneer u die heeft); 
  • een handdoek.

Intake en onderzoek

De eerste afspraak bij ons is de intake en het onderzoek. Dit doen wij om een goed beeld te krijgen van uw klacht. We verzamelen alle informatie die wij nodig hebben om uw klacht grondig te analyseren. Daarom start uw fysiotherapeut met een vraaggesprek over de klacht. Soms hoort hier ook het invullen van een vragenlijst bij. Daarna volgt het onderzoek: de fysiotherapeut kan hiervoor een aantal testen uitvoeren. Ook vraagt de fysiotherapeut vaak om specifieke bewegingen uit te voeren. Tot slot kan het bij sommige klachten zinvol zijn om een echo-analyse te doen. De fysiotherapeut beslist op basis van uw verhaal en wat hij of zij ziet wat nodig is. Alles om ervoor te zorgen dat wij u de beste behandeling kunnen geven.

Uitleg blessure en verwachting herstel

Na de intake en het onderzoek analyseert de fysiotherapeut zijn bevindingen en zal u uitleg geven over uw blessure. Natuurlijk bespreekt hij ook met u hoe het behandelplan voor uw fysiotherapie er uit ziet.

In het behandelplan leggen we niet alleen de aanpak vast voor uw herstel, maar bespreken we ook wat de verwachting van uw herstel is. 

Behandeling

In de afspraken die volgen wordt u behandeld. Soms samen met de fysiotherapeut in onze praktijk en in de sportschool, soms in de vorm van een trainingsschema voor thuis. Hoe de behandeling er voor u uit ziet is afhankelijk van uw klacht en het besproken behandelplan. Een aantal voorbeelden van behandelingen: losmaken van uw spieren of een massage, oefeningen voor thuis, training met sportmateriaal, dry needling of shockwave. Uw behandeling is er altijd op gericht om u weer goed te laten bewegen zodat sport, werk of activiteiten in uw dagelijks leven weer hervat kunnen worden.

Preventie

Een belangrijk onderdeel van onze behandeling is dat we ons ook richten op het voorkomen van (nieuwe) klachten en het weghouden van uw klachten op de lange termijn. Wij sluiten de behandeling dan ook altijd af met een gesprek over hoe u met plezier kunt blijven bewegen: maakt niet uit of het gaat om sport, om uw werk of om dagelijkse activiteiten.