• Over ons

Fysioklein bestaat sinds 2011 en werkt sinds 2015 vanuit het voormalig gemeentehuis van Rijnwoude. Inmiddels werken er vijf fysiotherapeuten met verschillende specialismen. We werken voor u vanuit een moderne praktijk in Hazerswoude-Rijndijk.

Visie

FysioKlein werkt mee aan de gezondheid van de inwoners van Hazerswoude Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn. Wij geloven dat gezondheid breder is dan de afwezigheid van ziekte en klachten. Elementen als veerkracht, zingeving en zelfmanagement nemen hierin een belangrijke plaats. We leveren, als beweegdeskundigen, onze bijdrage aan het verbeteren van gezondheid op het fysieke vlak en geven aandacht aan het sociale en mentale aspect. De persoon staat voorop en de fysiotherapeut informeert naar wensen en mogelijkheden. Samen wordt er gewerkt aan herstel.

Missie

Vanuit deze gedachte over gezondheid staat bij elke behandeling de persoon centraal; er wordt geluisterd naar het verhaal, de vragen, doelen en de mogelijkheden van het individu. Daarbij is er aandacht voor gezondheid in de brede zin van het woord.

De fysiotherapeut informeert over de mogelijkheden van behandelen; manuele verrichtingen, adviezen, oefeningen ter ontspanning of training voor thuis of op de praktijk. Wanneer vragen buiten ons kennisvlak liggen, kan er worden doorverwezen. Vervolgens wordt er samen beslist over een behandelplan. Het resultaat van de behandeling wordt telkens besproken, waarna het behandelplan kan worden bijgesteld. Er wordt gewerkt naar het samen opgestelde einddoel.

Speerpunten van fysioklein zijn:

Aandacht en oprechte interesse voor de persoon

Up to date houden van kennis

Specialiseren maar oog blijven houden voor het geheel

Kennis over wat er leeft in de buurt

Netwerk van zorgverleners en maatschappelijke diensten bijhouden

Actief participeren in netwerken

Wij ondersteunen het gedachtegoed van ‘Positieve Gezondheid’ en dragen dit uit in onze behandelingen

Unieke locatie en unieke samenwerking
Het is geen toeval dat we ons pand met de sportschool Sport2BFit delen. De uitgebreide trainingsfaciliteiten en nauwe samenwerking tussen de sportschool en de fysiotherapie helpen ons succesvol te zijn in onze visie; een bijdrage leveren aan de gezondheid van de dorpen rondom de praktijk door zelfstandig te bewegen, bijvoorbeeld bij de sportschool of bij een vereniging of gezelschap in de regio. Zo hopen we patiënten een interne motivatie om te bewegen of te sporten mee te geven. De samenwerking tussen de Sport2Bfit en Fysioklein brengt een open, gemoedelijke en sportieve sfeer met zich mee.

Vacatures

Manueel therapeut M/V (16 uur)

Open sollicitatie

Staat hier geen passende vacature, maar ben je wel geïnteresseerd in werken bij ons? Dan kun je altijd een open sollicitatie sturen naar info@fysioklein.n, t.a.v. Hester van Griethuizen.

Djim Kromhout (BIG 19917216504)
“Ik (31) ben in 2013 afgestudeerd aan de Hogeschool Leiden. Voor mijn opleiding Fysiotherapie heb ik de sportopleiding CIOS in Haarlee gedaan.
Na mijn studie ben ik direct bij Fysioklein gestart. In de afgelopen jaren heb ik verschillende opleidingen gedaan, onder andere een opleiding dry needling, echografie en fysiotherapie bij diabetes. Ook ben ik mij aan het verdiepen in de heup, de lies en de bil-regio en ben ik actief binnen ons eigen sportnetwerk en bij het verzorgingshuis Rhijndeal in Koudekerk.
Tijdens een behandeltraject probeer ik altijd samen met mijn patiënten tot een behandelplan te komen. Ik streef er naar de patiënt een zo goed mogelijk beeld te geven van wat de klacht inhoud en hoe we de therapie zo goed mogelijk in het dagelijks leven in kunnen passen. Hierdoor wordt de motivatie om de therapie te doen groter, wat uiteindelijk leidt tot een beter resultaat.
Door mijn eigen affiniteit met sport en bewegen geloof ik in oefenen als medicijn. Omdat bewegen niet altijd vanzelfsprekend is bestaat de therapie in eerste instantie vaak uit het wegnemen van bewegingsbeperkingen. Daarbij vind ik het van belang om het lijf actief te krijgen. Van een stukje wandelen, fietsen of thuisoefeningen tot revalideren in de zaal of op het sportveld.
Als ik niet werk probeer ik zelf ook voldoende te bewegen. Tot voor kort speelde ik American Football, op dit moment sport ik vooral in de sportschool. Verder is koken een grote passie. Ik probeer ieder weekend wat te experimenteren, maar ik sta ook doordeweeks tussen de potten en de pannen.”

Hester van Griethuizen (BIG 99058858204)
Sinds 2003 ben ik fysiotherapeut. Ik heb de eerste 10 jaar gewerkt bij Visser fysiotherapie in Leiden waar ik veel geleerd heb over orthopedie en sportfysiotherapie. Ik heb in 2015 de stap gemaakt naar Fysioklein en heb ik samen met Jochem Klein deze praktijk volwassen gemaakt; contracten met alle zorgverzekeraars, goede contacten met huisartsen en artsen uit het Alrijne, contacten met zorgverleners als diëtisten, wijkverpleegkundigen en collega fysiotherapeuten en contact met maatschappelijke instanties. Jochem heeft de praktijk in 2019 verlaten waarna ik de leiding op me heb genomen.
Mijn kijk op gezondheid en werken aan goede gezondheid is, mede door de corona crisis, de laatste tijd aan het verschuiven.
Ik besef dat ‘Bewegen als medicijn’ hoog op ons lijstje staat en blijft staan maar dat er meer te doen is voor goede kwaliteit van leven en welzijn. Langzaamaan schuift de praktijk van fysiotherapie praktijk naar verbindende praktijk tussen artsen, zorgverleners en maatschappelijke instanties met als doel werken aan de gezondheid van de inwoners van Hazerswoude Rijndijk en Koudekerk in de brede zin van het woord. We hebben Positieve Gezondheid geïntroduceerd en gaan we aan de gang met de Gecombineerde Leefstijl Interventie en valpreventie. Collega Djim doet de opleiding Wijkgerichte Beweegzorg. Ik ben de opleiding psychosomatiek gestart. De werkwijze verschuift van “de fysiotherapeut maakt mij beter” naar “samenwerken en eigen-regie”.
Naast werken en studeren ga ik nog steeds het liefst naar buiten om te hollen, fietsen, zwemmen en kanoën. Het gaat allemaal wat minder snel 😉 maar meer mindfull. Genieten van het moment!

Robin van der Jagt (BIG 29918634904)
“Ik ben in 2014 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna werkte ik bij een vooraanstaande praktijk in Nieuw-Vennep. Sinds 2015 werk ik in het team van Fysioklein. Naast de “algemene” klachten ligt mijn interesse en specialisatie bij voet- en enkel gerelateerde klachten. Ik neem dan ook actief deel aan het voet- en enkelnetwerk Leiden.
Ik vind het belangrijk om een klacht breed te bekijken en te beoordelen: het lichaam is een keten en soms is het verrassend om te zien waar een klacht door is ontstaan, blijft bestaan of steeds terugkomt. Mijn missie is om samen met u te zoeken naar ‘zwakke schakels in de keten’ om deze vervolgens te verbeteren zodat u verbetering of geen belemmering ervaart in het dagelijks leven of sporten.
Naast fysiotherapeut ben ik een fervent hardloper (trailrunner) en in de zomermaanden ben ik regelmatig op de tennisbaan te vinden.”

Dennis Nederhoff (BIG 89908651804)

Sinds juni ben ik als aan het werk bij Fysioklein. Ik ben hier aanwezig op maandag en vrijdagmiddag en ben de rest van de week aan het werk in mijn eigen praktijk, Dennis Nederhoff Fysiotherapie, in Boskoop. Ik heb een fijne behandelkamer maar geen oefenruimte of sportfaciliteiten waar ik bij Fysioklein wèl gebruik van kan maken.
Met Hester heb ik al eerder samengewerkt in een praktijk in Leiden. Nadat we onze eigen praktijken zijn begonnen, hebben we regelmatig contact gehad; over het vak maar ook om te fietsen! Het was duidelijk dat onze visie over fysiotherapie overeenkomt; wat ik belangrijk vind is volledige aandacht voor u, samenwerken, duidelijkheid over het behandelplan en een lange termijn oplossing.
Ik hoefde ook niet lang na te denken toen de mogelijkheid om mij aan te sluiten bij Fysioklein voorbij kwam: goeie collega’s, zelfde visie en goede sportfaciliteiten om aan de gang te gaan met mijn eigen patiënten maar natuurlijk ook met de patiënten van Fysioklein.

Miriam Hockx (BIG 79059937204)
Voordat ik begin 2019 startte met Mom’s Planet, maakte ik met heel veel plezier vast onderdeel uit van het team van FysioKlein. Echter, toen de kans zich voor deed om mijn eigen praktijk bij huis te starten, kon ik die niet laten lopen. Het bood me de mogelijkheid om mij nog specifieker toe te gaan leggen op wat ik het allerleukste vind: de ’core’ dan het liefst met een baby’tje erin (of net eruit) en ik besloot zelf verder te gaan.

Momenteel begeleid ik in mijn praktijk Mom’s Planet in Alphen aan den Rijn mensen met buik, bekken- en lage rugklachten en geef trainingen aan moeders (in spé). Mijn achtergrond als sportfysiotherapeut komt daarbij dagelijks van pas. Mijn manier van werken ‘samen aan de slag naar de beste versie van jezelf’, sluit nog steeds perfect aan bij de visie van Fysioklein. Patiënten onderling doorverwijzen voor de meest optimale zorg deden daarom we uiteraard ook nog steeds, maar ik ben heel blij dat we sinds kort nóg intensiever samenwerken.

Ik ben weer terug bij mijn favoriete collega’s in een -vanuit mijn specialisme- adviserende en informerende rol en ben sparringpartner bij het teamoverleg. We bespreken complexe patiënten en ik hou de collega’s op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van sport(fysiotherapie), ‘core’problematiek en peripartum zorg. Andersom houdt het periodieke contact mij natuurlijk ook lekker scherp en blijf ik bij t.a.v. nieuwe inzichten vanuit ook andere onderdelen van het vak. Zo vullen we elkaar mooi aan. Samen is alles beter!

Jacqueline Hagendijk
“Sinds november 2015 werk ik bij Fysioklein als receptioniste en administratief medewerker. Op maandag tot en met vrijdag ben ik in de ochtenden aanwezig om onder andere afspraken in te plannen voor de fysiotherapeuten. Ook werk ik voor de sportschool Sport2Bfit. Dit alles doe ik met veel plezier in een fijn team van collega’s. Ik woon in Koudekerk aan den Rijn met mijn partner en kinderen.”

Onze uitgangspunten

Fysioklein is een jonge fysiotherapiepraktijk met een compact en jong team enthousiaste fysiotherapeuten.

  • Aandacht voor uw klacht en uw vragen.
  • Samen met u zo goed mogelijk klachten aanpakken zodat bewegen weer makkelijker gaat.
  • Duidelijkheid verschaffen over de klachten en over de verwachting van herstel of omgang met de klacht.
  • U komt met uw klacht terecht bij de specialist van ons team. Als we denken dat wij niet de juiste specialist in huis hebben, zijn we eerlijk en verwijzen we u door naar collega’s.
  • Efficiency in behandelingen; we bespreken wat u zelfstandig aan uw herstel kunt doen en verwachten dat u hiermee aan de slag gaat. Dit voorkomt onnodig behandelen.
  • U motiveren tot een actieve leefstijl of, samen met u, er voor gaan dat u deze leefstijl weer op kunt pakken!
  • ‘up to date’ blijven door bijscholing, wekelijks overleg en deelname aan netwerken.