• Over ons

Fysioklein bestaat sinds 2011 en werkt sinds 2015 vanuit het voormalig gemeentehuis van Rijnwoude. Inmiddels werken er vijf fysiotherapeuten met verschillende specialismen. We werken voor u vanuit een moderne praktijk in Hazerswoude-Rijndijk.

Unieke locatie en unieke samenwerking
Het is geen toeval dat we ons pand met de sportschool Sport2BFit delen. De uitgebreide trainingsfaciliteiten en nauwe samenwerking tussen de sportschool en de fysiotherapie helpen ons succesvol te zijn in onze missie; we bedienen klanten van de sportschool en stimuleren patiënten na hun behandeltraject zelfstandig actief te blijven bijvoorbeeld bij de sportschool of bij een vereniging of gezelschap in de regio. Zo hopen we patiënten een interne motivatie om te bewegen of te sporten mee te geven. De samenwerking tussen de Sport2Bfit en Fysioklein brengt een open, gemoedelijke en sportieve sfeer met zich mee.

Vacatures

Manueel therapeut M/V (16 uur)

Open sollicitatie

Staat hier geen passende vacature, maar ben je wel geïnteresseerd in werken bij ons? Dan kun je altijd een open sollicitatie sturen naar info@fysioklein.n, t.a.v. Hester van Griethuizen.

Djim Kromhout (BIG 19917216504)
“Ik (31) ben in 2013 afgestudeerd aan de Hogeschool Leiden. Voor mijn opleiding Fysiotherapie heb ik de sportopleiding CIOS in Haarlee gedaan.
Na mijn studie ben ik direct bij Fysioklein gestart. In de afgelopen jaren heb ik verschillende opleidingen gedaan, onder andere een opleiding dry needling, echografie en fysiotherapie bij diabetes. Ook ben ik mij aan het verdiepen in de heup, de lies en de bil-regio en ben ik actief binnen ons eigen sportnetwerk en bij het verzorgingshuis Rhijndeal in Koudekerk.
Tijdens een behandeltraject probeer ik altijd samen met mijn patiënten tot een behandelplan te komen. Ik streef er naar de patiënt een zo goed mogelijk beeld te geven van wat de klacht inhoud en hoe we de therapie zo goed mogelijk in het dagelijks leven in kunnen passen. Hierdoor wordt de motivatie om de therapie te doen groter, wat uiteindelijk leidt tot een beter resultaat.
Door mijn eigen affiniteit met sport en bewegen geloof ik in oefenen als medicijn. Omdat bewegen niet altijd vanzelfsprekend is bestaat de therapie in eerste instantie vaak uit het wegnemen van bewegingsbeperkingen. Daarbij vind ik het van belang om het lijf actief te krijgen. Van een stukje wandelen, fietsen of thuisoefeningen tot revalideren in de zaal of op het sportveld.
Als ik niet werk probeer ik zelf ook voldoende te bewegen. Tot voor kort speelde ik American Football, op dit moment sport ik vooral in de sportschool. Verder is koken een grote passie. Ik probeer ieder weekend wat te experimenteren, maar ik sta ook doordeweeks tussen de potten en de pannen.”

Hester van Griethuizen (BIG 99058858204)
“Ik ben al meer dan 15 jaar fysiotherapeut en sinds januari 2019 eigenaar van Fysioklein. Ik heb mij door de jaren heen gespecialiseerd in revalidatietrajecten, (sport)blessures, knie- en heupklachten en schouderproblemen. Daarnaast heb ik scholing gehad en ervaring opgedaan voor het begeleiden van mensen in beweegprogramma’s. Gelukkig heb ik naast het werk genoeg tijd om mijn hobby uit te oefenen: bewegen! Hardlopen door het duin, fietsen in de polder of het bos, zwemmen bij ons in het meer, rondje varen in de kajak, wandelen met een verrekijker om mijn nek, spitten in de tuin…als het maar buiten is, als het maar bewegen is. Graag deel ik mijn passie voor bewegen met de patiënt, al begrijp ik dat bewegen niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Ik hoop samen met u, uw doelen te bereiken en misschien geef ik uw doel wel een zetje in de richting van bewegen.”

Mariska van der Ven (BIG 29062972104)

“Ik ben in 2004 afgestudeerd aan de fysiotherapieopleiding Thim van der Laan. Sinds mijn 18e werk ik als sportinstructrice en -masseuse in de sportschoolsector. Mijn werkervaring als fysiotherapeut heb ik opgedaan bij verschillende fysiotherapiepraktijken, ziekenhuizen en multidisciplinaire teams. Naast de sport gerelateerde klachten gaat mijn aandacht ook uit naar klachten waarbij de oorzaak wat meer verstopt is. Sinds april 2012 werk ik bij Fysioklein. Fysiotherapie en het doceren van sport kunnen voor mij erg goed samen en ik combineer ze dan ook graag! Zo geef ik soms hardlooptrainingen, spinninglessen, allerlei aerobic vormen en yogaklassen bij Sport2Bfit. Dit alles draagt bij aan een gezonde leefstijl, want ‘bewegen is leven’.

Ik zit bij het Rijnland Knienetwerk en daardoor zie ik veel mensen met knieklachten. Veel zijn gekoppeld aan hardlopen of andere buitensport. Door mijn sportachtergrond en nascholing heb ik veel creativiteit ontwikkeld met betrekking tot actieve oefentherapie en taping. Via het Traumanetwerk van Alrijne Leiderdorp werk ik met patiënten met klachten na een ongeluk. Vanaf het Rijnland revalidatie centrum komen er patiënten met hart- en vaatklachten naar mij toe. Een groeiende passie is het behandelen van bekkenpijnen; klachten rondom de zwangerschap. Ook Diastase problematiek komen hierbij voor. Een half jaar geleden ben ik de opleiding Cranio Sacrale Therapie via het Upledger instituut gestart. Met deze 3-jarige opleiding hoop ik mijn inzichten nog meer te kunnen verbreden. We kijken nog meer naar het lichaam als geheel, bindweefsel schakeling met voor mij een aanvulling op het onderzoeken en behandelen van buikorganen.”

Robin van der Jagt (BIG 29918634904)
“Ik ben in 2014 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna werkte ik bij een vooraanstaande praktijk in Nieuw-Vennep. Sinds 2015 werk ik in het team van Fysioklein. Naast de “algemene” klachten ligt mijn interesse en specialisatie bij voet- en enkel gerelateerde klachten. Ik neem dan ook actief deel aan het voet- en enkelnetwerk Leiden.
Ik vind het belangrijk om een klacht breed te bekijken en te beoordelen: het lichaam is een keten en soms is het verrassend om te zien waar een klacht door is ontstaan, blijft bestaan of steeds terugkomt. Mijn missie is om samen met u te zoeken naar ‘zwakke schakels in de keten’ om deze vervolgens te verbeteren zodat u verbetering of geen belemmering ervaart in het dagelijks leven of sporten.
Naast fysiotherapeut ben ik een fervent hardloper (trailrunner) en in de zomermaanden ben ik regelmatig op de tennisbaan te vinden.”

Mijn naam is Dave Louer (BIG 89928085504), 43 jaar en sinds september 2020 werkzaam als algemeen fysiotherapeut bij Fysioklein. Al 20 jaar ben ik werkzaam in de sportbranche en heb daardoor veel ervaring opgebouwd om mensen te enthousiasmeren om te bewegen. Door verschillende sportopleidingen, massage opleidingen, NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), management opleidingen en natuurlijk door de opleiding fysiotherapie heb ik geleerd te kijken naar de persoon in zijn geheel. Wat doet een blessure met je lijf en met je hoofd? Met hulp van mij ga jij aan de slag om weer terug naar het oude of nog beter naar een nieuw en beter niveau te gaan. Naast de reguliere klachten ga ik mij verdiepen in de psychosomatiek. Bij (psycho)somatische klachten heb je daadwerkelijk last van je lijf en is de oorzaak niet direct te herleiden. Je hebt al langere tijd last van de klachten maar deze zijn niet volledig te relateren aan een ziekte of beschadiging. Wil jij weer lekker in je vel zitten en klachtenvrij zijn? Samen gaan we kijken hoe jij dit te lijf gaat. Je bent bij mij van harte welkom. Ik zal er op de woensdagochtend en zaterdagochtend voor je zijn. Verder ben ik ook een aantal dagen in de week werkzaam bij Sport2BFit als Body Support coach en om personal training, reguliere training en lessen te geven.

Jacqueline Hagendijk
“Sinds november 2015 werk ik bij Fysioklein als receptioniste en administratief medewerker. Op maandag tot en met vrijdag ben ik in de ochtenden aanwezig om onder andere afspraken in te plannen voor de fysiotherapeuten. Ook werk ik voor de sportschool Sport2Bfit. Dit alles doe ik met veel plezier in een fijn team van collega’s. Ik woon in Koudekerk aan den Rijn met mijn partner en kinderen.”

Onze uitgangspunten

Fysioklein is een jonge fysiotherapiepraktijk met een compact en jong team enthousiaste fysiotherapeuten.

  • Aandacht voor uw klacht en uw vragen.
  • Samen met u zo goed mogelijk klachten aanpakken zodat bewegen weer makkelijker gaat.
  • Duidelijkheid verschaffen over de klachten en over de verwachting van herstel of omgang met de klacht.
  • U komt met uw klacht terecht bij de specialist van ons team. Als we denken dat wij niet de juiste specialist in huis hebben, zijn we eerlijk en verwijzen we u door naar collega’s.
  • Efficiency in behandelingen; we bespreken wat u zelfstandig aan uw herstel kunt doen en verwachten dat u hiermee aan de slag gaat. Dit voorkomt onnodig behandelen.
  • U motiveren tot een actieve leefstijl of, samen met u, er voor gaan dat u deze leefstijl weer op kunt pakken!
  • ‘up to date’ blijven door bijscholing, wekelijks overleg en deelname aan netwerken.