• Sporten & Fysiotherapie

Fysioklein Sportnetwerk
Het Fysioklein Sportnetwerk heeft als doel om sporters een goede en snelle blessurebehandeling te bieden. Om dit te realiseren maken wij afspraken met zoveel mogelijk verschillende sportverenigingen in de buurt. Tot nu toe hebben wij afspraken met fitnessclub Sport2Bfit, voetbalvereniging SV Bernardus en tennisvereniging HTC. Door deze afspraken kunnen we sporters met een blessure binnen 48 uur  zien in onze praktijk. Wij kunnen zo in een vroegtijdig stadium een diagnose stellen en eventueel starten met de behandeling.

Omdat er soms meer nodig is dan een fysiotherapeutische behandeling hebben wij ook goede afspraken gemaakt met verschillende andere zorgprofessionals zoals; orthopeed, sportarts, sportmasseur, sportpsycholoog en sport diëtist. Op deze manier kan er een goede diagnose worden gesteld en een volledig en passend behandeltraject worden opgesteld.

Mariska van der Ven en Djim Kromhout zijn actief binnen dit sportnetwerk, maar voor een diagnose en behandeling kunnen sporters ook terecht bij één van onze andere fysiotherapeuten.

Lopers Test Kit

Fysioklein heeft een Test Kit voor hardlopers ontwikkeld om kans op blessures te verkleinen. Deze is gemaakt voor de startende loper of voor de loper die al een keer begonnen is, maar moest afhaken door blessures. We voeren een aantal testen uit die wat zeggen over kracht, mobiliteit en coördinatie. Aan de hand van de uitkomst adviseren we je één of meerdere oefeningen te combineren met een starters hardloopschema. Zo wordt de kans groter dat je blessurevrij je hardloop ambities kan waarmaken!

De Lopers Test kit duurt een uur en kost 40 euro. Het is leuk om de Test Kit met twee of drie personen tegelijk af te nemen, zo kan je elkaar aanmoedigen. Meld je aan alleen of met je loopmaatjes!

Beweegroute

Samen met de sportschool en de gemeente Alphen aan den Rijn heeft Fysioklein een Beweegroute achter het pand gemaakt. De Beweegroute bestaat uit oefeningen waarbij kracht, balans, lenigheid en uithoudingsvermogen wordt getraind. Iedereen kan gebruik maken van de route op elk moment van de dag.

Op dinsdag wordt er een instructieles gegeven van 13.00 tot 13.30.

Aanmelden hoeft niet en er zijn geen kosten aan verbonden. Kom meedoen! Kom bewegen!

Samenwerking Fysioklein & Sport2BFit

Fysioklein en Sport2BFit delen een pand op het Frederik van Eedenplein 4 en werken dagelijks samen. De fysiotherapeuten maken gebruik van de apparatuur en ruimtes van de sportschool. Hiermee bieden we de sporter én de patiënt in de regio Rijnwoude een groot voordeel.

Sporter Sport2BFit dicht bij de professionele fysiotherapeut
Onze fysiotherapeuten zijn altijd dichtbij. Een sporter van Sport2BFit kan een van ons altijd even aanspreken met een vraag. Ook is een afspraak of een intake zo gemaakt. De sportzalen van Sport2BFit en Fysioklein lopen naadloos in elkaar over, waardoor de sporter gerust even kan ‘spelen’ met het oefenmateriaal voor onze behandelingen fysiotherapie.

Onze patiënt fysiotherapie dicht bij moderne sportschoolfaciliteiten 
Het werkt natuurlijk ook andersom: onze patiënt kan – als het in het behandelplan past – uitgebreid gebruik maken van de faciliteiten van de sportschool. En eenmaal weer hersteld van een blessure of operatie kan een patiënt eenvoudig lid worden van Sport2BFit.
Hiermee kan iedere patiënt ook na fysiotherapie blijven werken aan blijvend herstel.

Voordelig sportschoolabonnement voor patiënten van Fysioklein
Bent u bij Fysioklein onder behandeling (geweest)? Dan krijgt u korting op een abonnement bij Sport2BFit.

1 keer per week sporten (speciaal tarief in combinatie met Fysioklein)

naast fysiotherapie voor 6 weken

35,00

naast fysiotherapie voor 3 maanden

70,00

Onbeperkt sporten (speciaal eenmalig tarief in combinatie met Fysioklein)

naast of na fysiotherapie voor 6 weken
(geldig tijdens alle openingstijden)**

45,00 

naast of na fysiotherapie voor 3 maanden
(geldig tijdens alle openingstijden)**

90,00

Onbeperkt sporten daluren (tussen 08.00 en 16.00uur)

onbeperkt voor 6 weken naast of na fysiotherapie
(geldig tussen 8.00 en 16.00)**

35,00 

onbeperkt voor 3 maanden naast of na fysiotherapie
(geldig tussen 8.00 en 16.00)
**

70,00

** Dit speciale tarief is eenmalig. Daarna kunt u natuurlijk voor een regulier Sport2BFit abonnement te kiezen. Wilt u meer weten over Sport2BFit?Kijk dan eens op www.sport2bfit.nu.

Sporter