Fysioklein bestaat sinds 2011 en werkt sinds 2015 vanuit het voormalig gemeentehuis van Rijnwoude. Inmiddels werken er vijf fysiotherapeuten met verschillende specialismen. We werken voor u vanuit een moderne praktijk in Hazerswoude-Rijndijk.

Missie

FysioKlein werkt mee aan de gezondheid van de inwoners van Hazerswoude Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn. Wij geloven dat gezondheid breder is dan de afwezigheid van ziekte en klachten. Elementen als veerkracht, zingeving en zelfmanagement nemen hierin een belangrijke plaats. We leveren, als beweegdeskundigen, onze bijdrage aan het verbeteren van gezondheid op het fysieke vlak en geven aandacht aan het sociale en mentale aspect. De persoon staat voorop en de fysiotherapeut informeert naar wensen en mogelijkheden. Samen wordt er gewerkt aan herstel.

Visie

Vanuit deze gedachte over gezondheid staat bij elke behandeling de persoon centraal; er wordt geluisterd naar het verhaal, de vragen, doelen en de mogelijkheden van het individu. Daarbij is er aandacht voor gezondheid in de brede zin van het woord.

De fysiotherapeut informeert over de mogelijkheden van behandelen; manuele verrichtingen, adviezen, oefeningen ter ontspanning of training voor thuis of op de praktijk. Wanneer vragen buiten ons kennisvlak liggen, kan er worden doorverwezen. Vervolgens wordt er samen beslist over een behandelplan. Het resultaat van de behandeling wordt telkens besproken, waarna het behandelplan kan worden bijgesteld. Er wordt gewerkt naar het samen opgestelde einddoel.

Speerpunten van fysioklein zijn:

Aandacht en oprechte interesse voor de persoon

Up to date houden van kennis

Specialiseren maar oog blijven houden voor het geheel

Kennis over wat er leeft in de buurt

Netwerk van zorgverleners en maatschappelijke diensten bijhouden

Actief participeren in netwerken

Wij ondersteunen het gedachtegoed van ‘Positieve Gezondheid’ en dragen dit uit in onze behandelingen

Unieke locatie en unieke samenwerking
Het is geen toeval dat we ons pand met de sportschool Sport2BFit delen. De uitgebreide trainingsfaciliteiten en nauwe samenwerking tussen de sportschool en de fysiotherapie helpen ons succesvol te zijn in onze visie; een bijdrage leveren aan de gezondheid van de dorpen rondom de praktijk door zelfstandig te bewegen, bijvoorbeeld bij de sportschool of bij een vereniging of gezelschap in de regio. Zo hopen we patiënten een interne motivatie om te bewegen of te sporten mee te geven. De samenwerking tussen de Sport2Bfit en Fysioklein brengt een open, gemoedelijke en sportieve sfeer met zich mee.

Vacatures

Vacature algemeen fysiotherapeut (24 uur)

Open sollicitatie

Staat hier geen passende vacature, maar ben je wel geïnteresseerd in werken bij ons? Dan kun je altijd een open sollicitatie sturen naar info@fysioklein.n, t.a.v. Hester van Griethuizen.

Djim Kromhout (BIG 19917216504)

Algemeen fysiotherapeut, Msc Fysiotherapie en wijkgerichte zorg, CIOS fitness & health

Mijn focus als fysiotherapeut ligt bij het lichaam in beweging. Soms gaat bewegen niet zoals je wilt en wordt je beperkt in je dagelijks functioneren. Samen opzoek gaan naar welke factoren hier aan bijdragen, er mee aan de slag gaan en handvatten vinden zodat je jezelf in beweging kan houden, daar wil ik je graag bij helpen!

In mijn dagelijks leven probeer ik ook voldoende te bewegen door fitness en af en toe een stukje hardlopen.

Hester van Griethuizen (BIG 99058858204)

Algemeen fysiotherapeut, psychosomatisch fysiotherapeut io.

Onze werkwijze verschuift van “de fysiotherapeut maakt mij beter” naar “samenwerken en eigen-regie behouden waar kan”.

Sport is hardlopen, fietsen, zwemmen en kanoën. Het gaat allemaal wat minder snel 😉 maar meer mindfull. Genieten van het moment!

Robin van der Jagt (BIG 29918634904)

Algemeen fysiotherapeut, voetentrainer io

Mijn missie is om samen met u te zoeken naar ‘zwakke schakels in de keten’ om deze vervolgens te verbeteren zodat u verbetering of geen belemmering ervaart in het dagelijks leven of sporten.

Sport is hardlopen en tennis

Jacqueline Bezuijen

Administratief medewerker en receptioniste

Ik werk met veel plezier in een fijn team van collega’s van Fysioklein en Sport2Bfit

Sport is fietsen en trainen in de sportschool

Partners van Fysioklein

Jacques Botes

Chiropractor, Maak een afspraak

Jacques werkt sinds november 2022 bij ons in de praktijk en behaalde zijn chiropractie diploma aan de Durban University of Technology (DUT) in Zuid-Afrika. Na zijn afstuderen in 2016 heeft Jacques in een praktijk gewerkt met een sterke focus op sportchiropractie en sportgeneeskunde. Eind augustus 2017 verhuisde Jacques samen met echtgenote Irena, naar Nederland om een nieuw leven op te bouwen.
Jacques is in Leiden gaan werken waar, de specialisatie van de praktijk ligt in de functionele neurologie. Jacques heeft ook de specialisatie in sportchiropractie afgerond. De combinatie tussen functionele neurologie en sportchiropractie, zorgt voor betere functionaliteit en neuro-biomechanica van het lichaam. De geleverde zorg is altijd vanuit het evidence-based principe. Met als doel het verbeteren en optimaliseren van de prestaties en resultaten van zowel recreatieve als professionele atleten.

Op persoonlijk vlak ontwikkelde Jacques al op zeer jonge leeftijd een sterke interesse voor gezondheid en welzijn. Zijn interesse werd nog sterker toen hij tijdens rugbytraining een rugblessure opliep. De blessure maakte een einde aan zijn rugbycarrière en bedreigde zijn mogelijkheid om deel te nemen aan verdere toekomstige sportactiviteiten. Zonder operatie en met de liefde en steun van zijn familie, vastberadenheid en professionele begeleiding maakte hij een volledig herstel en keerde hij datzelfde jaar terug naar een actieve levensstijl. Deze ervaring was en blijft voor hem van onschatbare waarde, toen hij de verbazingwekkende veerkracht van het lichaam en de genezende kracht van de menselijke geest ontdekte. Dit alles heeft aanleiding gegeven voor eencarrière in de gezondheids- en fitnessbranche en voedt zijn passie om anderen te versterken met zijn werk als chiropractor en patiënteneducatie.

Miriam Hockx (BIG 79059937204)

Sportfysiotherapeut, eigenaar van praktijk Mom’s planet

Voordat ik begin 2019 startte met Mom’s Planet, maakte ik met heel veel plezier vast onderdeel uit van het team van FysioKlein. Echter, toen de kans zich voor deed om mijn eigen praktijk bij huis te starten, kon ik die niet laten lopen. Het bood me de mogelijkheid om mij nog specifieker toe te gaan leggen op wat ik het allerleukste vind: de ’core’ dan het liefst met een baby’tje erin (of net eruit) en ik besloot zelf verder te gaan.

Momenteel begeleid ik in mijn praktijk Mom’s Planet in Alphen aan den Rijn mensen met buik, bekken- en lage rugklachten en geef trainingen aan moeders (in spé). Mijn achtergrond als sportfysiotherapeut komt daarbij dagelijks van pas. Mijn manier van werken ‘samen aan de slag naar de beste versie van jezelf’, sluit nog steeds perfect aan bij de visie van Fysioklein. Patiënten onderling doorverwijzen voor de meest optimale zorg deden daarom we uiteraard ook nog steeds, maar ik ben heel blij dat we sinds kort nóg intensiever samenwerken.

Ik ben weer terug bij mijn favoriete collega’s in een -vanuit mijn specialisme- adviserende en informerende rol en ben sparringpartner bij het teamoverleg. We bespreken complexe patiënten en ik hou de collega’s op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van sport(fysiotherapie), ‘core’problematiek en peripartum zorg. Andersom houdt het periodieke contact mij natuurlijk ook lekker scherp en blijf ik bij t.a.v. nieuwe inzichten vanuit ook andere onderdelen van het vak. Zo vullen we elkaar mooi aan. Samen is alles beter!

Marjon van den Broek

Leefstijlcoach, stoppen met roken coach, eigenaar van GezondeLeefstijlInBeweging

Toen kwam ik de opleiding tot leefstijlcoach tegen en ik wist meteen dat ik dat wilde gaan doen. Ik weet door ervaring hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. Het is nu mijn overtuiging dat mentale fitheid en weerbaarheid te maken heeft met fysieke fitheid. Het één kan niet zonder het ander! Ik vind het supergaaf als ik andere vrouwen kan helpen om gezond oud(er) te worden, zonder diabetes of hart- en vaatziekten.

Passie volgen, mensen helpen, zelf verantwoording nemen voor mijn leven en mijn bedrijf!

Sport hardlopen en trainen op de sportschool

Meer informatie

Daniël Knegt

Eigenaar Daniël Knegt sport en welness

Met de  ervaringen vanuit  topsport weet ik hoe belangrijk het is om je lichaam en geest in topconditie te houden. In mijn praktijk heb ik de doelstelling om preventief blessures te helpen voorkomen maar vooral een weldaad voor lichaam en geest te bieden

Sport is judo