• Onze werkwijze

Onze fysiotherapeuten helpen u graag op weg naar een goed herstel. Natuurlijk behandelen wij u met de grootste zorg: vanaf uw aanmelding bij Fysioklein tot en met de dag dat uw behandeling is afgerond. Hier leest u hoe wij onze zorg professioneel en in logische stappen hebben ingericht. Zo weet u precies waar u aan toe bent wanneer u bij ons in behandeling komt voor fysiotherapie.

Aanmelden

Via onze website, via 071 – 203 20 56  of aan de balie kunt u eenvoudig en snel een afspraak met een fysiotherapeut maken. De afspraak kunt u maken met of zonder verwijzing van een arts.

Bij de eerste afspraak met een van onze fysiotherapeuten is het belangrijk dat u het volgende meeneemt:

  • een identiteitsbewijs (ID-kaart, rijbewijs of paspoort);
  • de verwijzing van een arts (wanneer u die heeft); 
  • een handdoek.

Intake en onderzoek

De eerste afspraak bij ons is de intake en het onderzoek. Dit doen wij om een goed beeld te krijgen van uw klacht. We verzamelen alle informatie die wij nodig hebben om uw klacht grondig te analyseren. Daarom start uw fysiotherapeut met een vraaggesprek over de klacht. Naast de achtergrond van de klacht gaan we het hebben over uw hulpvraag en doel. Wat wilt u bereiken? Wanneer stapt u tevreden de praktijk uit? En welke rol kan de fysiotherapeut hier in spelen?

Daarna volgt het onderzoek: de fysiotherapeut kan hiervoor een aantal testen uitvoeren. Ook vraagt de fysiotherapeut vaak om specifieke bewegingen uit te voeren. Vaak hoort een vragenlijst ook tot het onderzoek. Tot slot kan het bij sommige klachten zinvol zijn om een echo-analyse te doen. De fysiotherapeut bespreekt met u de behandelmogelijkheden. Samen met u beslissen we welke stappen we gaan ondernemen om uw doel te bereiken.

Uitleg en Behandelplan

Na de intake en het onderzoek analyseert de fysiotherapeut de bevindingen en zal u uitleg geven over de aard van de blessure of klacht. De fysiotherapeut stelt een aantal behandelwijzen of stappen voor en samen met u wordt er een plan gemaakt om uw doel te bereiken. Daarbij overleggen met u de verwachtingen, de duur van de behandeling en de rol van de fysiotherapeut in het behandelproces. We streven naar een persoonlijk en voor u haalbaar behandelplan te maken want we verwachten uw inzet in het proces!

Behandeling

In de volgende afspraken gaan we aan de gang met het behandelplan. Een aantal voorbeelden van behandelingen:

  • coaching gesprekken over hoe u in het werk of dagelijks leven zo goed mogelijk met de klachten kunt omgaan,
  • uitleg over hoe houding of afwisselen van houding u kan helpen,
  • ondersteuning bij het soepel en lenig maken van spieren,
  • gewrichten soepel en losmaken,
  • opstellen van oefenprogramma voor thuis om lenig, fit en krachtig te worden of juist ontspannen te raken,
  • training in de sportzaal bij bijvoorbeeld revalidatie na een operatie, bij hartklachten of diabetes.

Preventie

Een belangrijk onderdeel van onze behandeling is dat we ons ook richten op het voorkomen van (nieuwe) klachten en het weghouden van uw klachten op de lange termijn. Wij sluiten de behandeling dan ook altijd af met een gesprek over hoe u met plezier kunt blijven bewegen: maakt niet uit of het gaat om sport, om uw werk of om dagelijkse activiteiten.